Ga verder naar de inhoud

Waarom we dit doen

Corona maakt ons onrustig. Logisch, want we zitten op elkaars lip, ervaren onzekerheid en voelen ons machteloos. Om ervoor te zorgen dat iedereen kan blijven functioneren, bieden wij eerstelijnsondersteuning in de vorm van een interventie.

Als een tsunami heeft Covid-19 ons overspoeld. Wanneer zo’n onverwachte, ernstige en onvoorspelbare situatie ons treft, komen we in een toestand van verhoogde waakzaamheid. Die alertheid heeft een functie, want ze zorgt ervoor dat we onszelf in veiligheid brengen.

Alleen, als deze toegenomen waakzaamheid lang aanhoudt en wordt gevoed met onverwachte aspecten, kan dat hevige emotionele reacties veroorzaken. Reacties die ons dagelijkse leven kunnen verstoren. Tijdens de dreiging, maar ook nadat die is verdwenen.

Gelukkig kunnen we daar nu al naar handelen. Door actie te ondernemen kunnen we vandaag blijven functioneren, maar ook over een maand. Om iedereen door deze woelige wateren te leiden, hebben we dan ook deze online interventie ontwikkeld.

De interventie is opgebouwd aan de hand van een wetenschappelijk onderbouwde en bewezen effectieve aanpak voor de verwerking van trauma’s. Door middel van oogbewegingen wordt geprobeerd om emotionele reacties af te zwakken, zodat het lichaam zich kan aanpassen aan de nieuwe realiteit. Elke Van Hoof, initiatiefneemster van deze website, is zelf trauma-expert.

Heb je een vraag? Stuur Elke een e-mail.